Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowo-czosnkowa marynata do kurczaka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól szcz
chili szcz
płatki suszonego czosnku 1 łyżka
olej 1 łyzka
Papryka słodka mielona Prymat 1 (wędzona)

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowo-czosnkowa marynata do kurczaka

W moździerzu tłuczemy płatki czosnku na mniejsze kawałki (mozna również wrzucić je do foliowej torebki, zawinąc ją w ręcznik kuchenny i utłuc młotkiem czy wałkiem. Do czosnku dodajemy papryke słodką i wędzoną, szczyptę soli i chili. Dodajemy olej i mieszamy na pastę, którą nacieramy mięso. Możemy również posmarować mięso olejem a potem posypać w/w przyprawami. Mięso odkładamy na godzinę do zamarynowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 26.01.2013 15:01
jak smakuje wędzona papryka?
dorota20w 14.09.2012 15:15
dziękuję
Maryg86 14.09.2012 10:06
Pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak