Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowo-selerowa zupa -zaserwowana z cebulką zieloną :)

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udko z kurczaka 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
seler naciowy 4 łodygi
por (biała część) 1 sztuka
ziemniaki 4 sztuki
szpinak świeży 1 garść
przecier pomidorowy 3 lyzki
śmietana 30% 0,5 szklanki
zielona cebulka 1 pęczek
sól i pieprz 1\3 łyzeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 0,5 łyzeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1\3 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowo-selerowa zupa -zaserwowana z cebulką zieloną :)

Kroki postępowania

1
Robimy wywar na udku z kurczaka-gotujemy go 40 minut.
Krok 1 - Paprykowo-selerowa zupa -zaserwowana z cebulką zieloną :) foto
2
ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę i dodajemy do wywaru. Składniki gotujemy 10 minut.
Krok 2 - Paprykowo-selerowa zupa -zaserwowana z cebulką zieloną :) foto
3
Paprykę i seler naciowy kroimy na mniejsze kawałki i wraz z pora dodajemy do reszty składników . Gotujemy 20 minut.
Krok 3 - Paprykowo-selerowa zupa -zaserwowana z cebulką zieloną :) foto
4
Pod koniec gotowania dodajemy świeży szpinak oraz ...
Krok 4 - Paprykowo-selerowa zupa -zaserwowana z cebulką zieloną :) foto
5
dodajemy przecier pomidorowy wraz z przyprawami: pieprzem ,solą , papryką i ziołami prowansalskimi.
Krok 5 - Paprykowo-selerowa zupa -zaserwowana z cebulką zieloną :) foto
6
Na samym końcu wlewamy śmietanę kremówkę, zagotowujemy zupę i serwujemy z pokrojoną cebulką zieloną . Smacznego :)
Krok 6 - Paprykowo-selerowa zupa -zaserwowana z cebulką zieloną :) foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 02.07.2017 20:46
fajna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak