Paprykowo pomidorowa zupa gulaszowa z dziczyzny

Paprykowo pomidorowa zupa gulaszowa z dziczyzny

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dziczyzna

  • papryka czerwona

    2 szt
  • ziemniaki

    6 szt
  • fasola czerwona z puszki

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • papryka słodka mielona

    2 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • liście laurowe

  • sól i pieprz

  • natka pietruszki

  • włoszczyzna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na dzikim mięsie gotujemy wywar około godziny, odcedzamy. Mięso kroimy w grubą kostkę i zesmażamy na patelni na maśle na kolor brązowy – dorzucamy do odcedzonego wywaru , dodajemy kilka liści laurowych,pieprz,sól , marchew,korzeń pietruszki,seler i por – gotujemy do momentu, aż mięso zrobi się miękkie. Paprykę kroimy w grubą kostkę ( pozbawiając gniazd nasiennych) , cebulę kroimy w pióra i smażymy na maśle razem z papryką 2-3 minuty. Ziemniaki obieramy i kroimy w grubą kostkę. Paprykę,cebulę,ziemniaki i dwie łyżki słodkiej papryki dorzucamy do zupy, gotujemy 15 minut. Dodajemy fasolę z puszki razem z sosem i dwie łyżki koncentratu pomidorowego, dokładnie mieszamy. Gotujemy jeszcze kilkanaście minut. Zupę podajemy bardzo gorącą z białym pieczywem i posiekaną natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wafelek2601

24.01.2016 10:37
Pyszna zupa

Ada-Gaba

23.01.2016 20:26
aromatyczna zupka

Kolorowa

23.01.2016 18:23
Super zupa ;)

dollce

23.01.2016 17:11
smakowita zupa :)

mikrusiak

23.01.2016 15:53
wygląda smakowicie :)

Marta Ryżek-Kalkowska

23.01.2016 10:59
pyszna propozycja :)

bertpvd

23.01.2016 10:13
pyszna zupa !

Stenka

23.01.2016 09:41
super jedzonko

Konczi

23.01.2016 08:08
Ależ apetyczna zupka !!!

Ewelina1991

23.01.2016 07:57
wygląda apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat