Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowe gołąbki

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 60 dag
cebula 2 szt
ryż 3 saszetki
papryka czerwona 8 szt
jajko 1 szt
oliwa
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowe gołąbki

Karkówkę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Cebulę szklimy na oliwie. Ugotowane mięso razem z cebulą mielimy przez maszynkę do mielenia. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Dodajemy do zmielonego mięsa. Wbijamy jajko, solimy i pieprzymy do smaku. Dokładnie mieszamy masę. Z papryki usuwamy gniazda nasienne. Wnętrza papryki wypełniamy przygotowanym farszem. Paprykę układamy w szerokim garnku. Podlewamy wodą, przykrywamy i dusimy do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 04.09.2014 14:14
fajny pomysł
dorrota 26.08.2014 17:06
świetnie się prezentują;)
IwonaDD 25.08.2014 11:21
apetyczne!!!
asiczekz 24.08.2014 22:34
fajny pomysł z papryką
Czyki 24.08.2014 18:38
Bardzo smacznie podane :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak