Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowe gołąbki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 10 szt
mielonka indycza 1/2 kg
przyprawa do potraw
pieprz
bulion 3/4 litra
ryż 3 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowe gołąbki

Z papryk odciąć szersze końcówki- wydrążyć.
Ryż zmieszać z mielonką- przyprawić na pikantnie.
Nadziac papryki farszem i ulozyc ciasno w garnku.
Zalac bulionem i gotowac około godzine.
Podawac z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 26.11.2012 17:12
smaczne
kamyk 24.08.2012 21:44
pycha , lubię gołąbki tylko ja robię bez zawijania - jest szybciej
kanu83 21.08.2012 19:57
mniaam
dwa pokoje z kuchnią 08.08.2012 07:21
pysznie- w białej papryce wygląda prawie jak w kalmarach :)
Zdzisław 07.08.2012 21:57
na pewno bym zjadł
caralajna 07.08.2012 21:33
no tak, z jednej strony to nadziewana papryka a z drugiej gołąbki paprykowe, świetny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak