Papryki faszerowane kaszą gryczaną

Papryki faszerowane kaszą gryczaną

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka

    6-7 szt
  • kasza gryczana

    200 g
  • cebula

    2 szt
  • pieczarki

    500 g
  • ser feta

    270 g
  • pietruszka zielona

    2 łyżki
  • sól

  • oliwa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Papryki faszerowane kaszą gryczaną foto
Papryki umyć, ściąć im "czapeczki" i wyciągnąć środek z pestkami. Oprószyć solą.
Krok 2 - Papryki faszerowane kaszą gryczaną foto
Kaszę ugotować w osolonej wodzie. Cebulkę i pieczarki (u mnie zmielone) pokroić drobno i usmażyć na patelni. Dodać kaszę i wszystko wymieszać.
Krok 3 - Papryki faszerowane kaszą gryczaną foto
Po kaszy dodać rozkruszony ser feta i pietruszkę. Przyprawić i wymieszać.
Krok 4 - Papryki faszerowane kaszą gryczaną foto
Farszem napełnić papryki i przykryć odciętą czapeczką. Polać oliwą.
Krok 5 - Papryki faszerowane kaszą gryczaną foto
Piec przez 45min z termoobiegiem przez 180 stopni. Najlepiej, aż skórka się dobrze pomarszczy. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fotoviderek 06.03.2014 08:30
Fajny pomysł :)
Bernadeta1 01.02.2014 00:29
bardzo rzadko robię a lubię taką paprykę
Klausia 21.01.2014 20:51
wspaniałe danie :)
adelajda 15.12.2013 09:22
lubię takie papryki :)
ONY_za_kare 15.11.2013 11:20
super smaczne!
IwonaDD 06.11.2013 08:57
zjadłabym z przyjemnością
msmariusz 05.11.2013 14:56
ładnie wygląda, i pewnie pyszne wyszło
gusia1000 04.11.2013 22:10
Robię i lubię.
beatkaa153 04.11.2013 21:17
wyglądają baardzo smacznie
Monika-twin 04.11.2013 20:47
lubie takie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat