Papryki czerwone faszerowane mięsem mielonym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    5
  • mięso mielone

    300 g
  • cebula

    1
  • zioła prowansalskie

    1 łyżeczka
  • przyprawa do mięsa mielonego

    2 łyżki
  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
  • ryż

    1 (ugotowany)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Papryki czerwone faszerowane mięsem mielonym foto
Mięso mielone przyprawiam przyprawą do mięsa mielonego Prymat. Dodaję pokrojoną cebulę. mieszam.
Krok 2 - Papryki czerwone faszerowane mięsem mielonym foto
Dodaję ugotowany ryż. mieszam
Krok 3 - Papryki czerwone faszerowane mięsem mielonym foto
Polewam przecier pomidorowym wymieszanym z ziołami. Mieszam.
Krok 4 - Papryki czerwone faszerowane mięsem mielonym foto
Paprykom ucinam kapelusze. Wydrążam środek.
Krok 5 - Papryki czerwone faszerowane mięsem mielonym foto
Do papryk wkładam farsz. Przykrywam uciętą częścią i wstawiam do piekarnika. Piekę około 50 minut w temperaturze 170 stopni.
Krok 6 - Papryki czerwone faszerowane mięsem mielonym foto
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Milka100 09.12.2013 22:43
ale pyszne papryczki
pawel123 07.12.2013 19:41
wyglada apetycznie
jasiek 07.12.2013 19:18
wspaniałe danie
edludwicki 07.12.2013 18:31
ciekawy pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat