Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryki czerwone faszerowane mięsem mielonym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 5
mięso mielone 300 g
cebula 1
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 2 łyżki
przecier pomidorowy 2 łyżki
ryż 1 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Papryki czerwone faszerowane mięsem mielonym

Kroki postępowania

1
Mięso mielone przyprawiam przyprawą do mięsa mielonego Prymat. Dodaję pokrojoną cebulę. mieszam.
Krok 1 - Papryki czerwone faszerowane mięsem mielonym foto
2
Dodaję ugotowany ryż. mieszam
Krok 2 - Papryki czerwone faszerowane mięsem mielonym foto
3
Polewam przecier pomidorowym wymieszanym z ziołami. Mieszam.
Krok 3 - Papryki czerwone faszerowane mięsem mielonym foto
4
Paprykom ucinam kapelusze. Wydrążam środek.
Krok 4 - Papryki czerwone faszerowane mięsem mielonym foto
5
Do papryk wkładam farsz. Przykrywam uciętą częścią i wstawiam do piekarnika. Piekę około 50 minut w temperaturze 170 stopni.
Krok 5 - Papryki czerwone faszerowane mięsem mielonym foto
6
Smacznego.
Krok 6 - Papryki czerwone faszerowane mięsem mielonym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milka100 09.12.2013 22:43
ale pyszne papryczki
pawel123 07.12.2013 19:41
wyglada apetycznie
jasiek 07.12.2013 19:18
wspaniałe danie
edludwicki 07.12.2013 18:31
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak