Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykarz ze śledzi i kaszy bulgur

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledź 2 puszki (w pomidorach)
bulgur 100 g
marchew młoda 3 szt
olej rzepakowy 2 łyżki
wino białe wytrawne 50 ml
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykarz ze śledzi i kaszy bulgur

Kaszę gotujemy na sypko, przekładamy na sitko, przelewamy zimną wodą i osączamy.

Marchewki obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach, podsmażamy na rozgrzanym oleju i dusimy przez chwilę w winie. Płyn odparowujemy.

Śledzie razem z sosem przekładamy do miski, rozgniatamy widelcem, dodajemy kaszę i marchew, mieszamy.

Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i paprykami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 25.03.2018 20:21
Taki domowy musi być pyszny!
KORAL 24.03.2018 20:22
Pomysłowe, szybki sposób :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak