Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paprykarz z szynką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczona szynka 500 g
cebula biała 2 szt
papryka konserwowa 1 słoik
ogórki kiszone 2 szt
przecier pomidorowy 2 szklanki
olej do smażenia 3 łyżki
przyprawa do zup w płynie 1 opakowanie
przyprawa do zup 5 kropel
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta
piepsz czarny 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: paprykarz z szynką

Szynke potnij w paski
cebule obierz posiekaj papryke odcedzic z zalewy pokroic w paski ogórki pokroic w kostkę w rądlu rozgrzać olej zeszklic na nim cebule dodac mieso kiedy szynka sie zrumieni dodac pozostałe składniki zalac odrobina wody dusic 7 min Następbnie wlac przecier pomidorowy przyprawic do smaku przyprawami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzencia2007 17.04.2013 14:28
nigdy nie robiłam takiego, ale musi być super
Janina 16.04.2013 13:00
Bardzo smaczne
msmors 16.04.2013 13:00
smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak