Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PAPRYKARZ PRAWIE JAK SZCZECIŃSKI

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
ryż ugotowany 1 woreczek
ogórek kiszony 2-3 szt
cebula biała 2 szt
keczup 2-3 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: PAPRYKARZ PRAWIE JAK SZCZECIŃSKI

Kroki postępowania

1
Ugotować i wystudzić ryż, ogórki obrać ze skórki i pokroić w kosteczkę, cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na oleju
Krok 1 - PAPRYKARZ PRAWIE JAK SZCZECIŃSKI foto
2
Mieszamy ryż, tuńczyka ale odlewamy trochę oleju, bo będzie za tłuste, pokrojone ogórki i cebulkę (również bez oleju na którym się smażyła. Doprawiamy kechupem i przyprawami.
Krok 2 - PAPRYKARZ PRAWIE JAK SZCZECIŃSKI foto
3
W takim paprykarzu chociaż wiemy co mamy w środku. Smacznego
Krok 3 - PAPRYKARZ PRAWIE JAK SZCZECIŃSKI foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak