Paprykarz domowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • średnia marchew

    2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • olej

    3 łyżki
  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
  • chili

    1 szczypta
  • pieprz

  • sól

  • filet z dorsza

    20 usmażony
  • ryż ugotowany

    1/2 woreczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew obrać i zetrzeć na tartce jarzynowej, na patelni podgrzać olej i wrzucić startą marchew oraz cebulę pokrojoną w kostkę, wszystko razem podsmażyć kilka minut, następnie posypać solą i pieprzem, dolać około 1/2 szklanki wody, przykryć i udusić do miękkości. Kiedy marchewka jest mięciutka i woda się wygotowała dodać przecier pomidorowy, ryż i rozdrobnioną na malutkie kawałki rybę, doprawić do smaku chili, pieprzem i ewentualnie solą, jeszcze chwilkę razem podusić, aby wszystkie smaki się pomieszały. Gotowy paprykarz przełożyć do miseczki, ostudzić i podawać z pieczywem, mi najlepiej smakowało prosto z lodówki dopiero na drugi dzień.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
czekoladka_m 28.05.2012 15:32
bardzo lubię paprykarz, ale jeszcze sama nie robiłam;):)
Myszka75 16.04.2012 20:01
bardzo smaczny:)
Kuchareczka2 20.02.2012 18:02
super przepis pycha uwielbiam paprykarz

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat