PAPRYKARZ

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka

    1 kg
  • cebula

    3
  • koncentrat pomidorowy

    mały
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso oczyszczamy, myjemy, osuszamy i kroimy w cieńkie paski.Solimy i wstawiamy do lodówki. Cebule kroimy na kawałki. Papryke kroimy w grubą kostkę. Na patelni z olejem zasmazamy paprykę i cebulę - wkałdamy mięso. Zalewamy wodą do wysokości produktów i przyprawiamy. Gotujemy około 30 minut.
Dodajemy koncentrat pomidorowy wymieszane wczesniej z niewielką iloscia wody i dodajemy zasmażkę wcześniej przygotowaną z oleju, mąki i mleka

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara55 04.09.2011 12:37
smaczny
rakow2 11.03.2011 16:14
ciekawe
Zofia12 25.04.2010 20:30
proste i tanie , bardzo ciekawe, czy Pani często go robi?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat