Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
papryka żółta
10 szt. -
ryż długoziarnisty
400 g -
marchew
2-3 duże -
seler korzeniowy
średni -
seler nać
do smaku -
cebula biała
2 duże -
kabaczek
średni -
sól i pieprz
do smaku -
czosnek
do smaku -
sok pomidorowy
2 litry -
ziele angielskie całe
po 2-3 szt. na słoik -
liście laurowe
10 szt. -
lubczyk świeży
do smaku -
oliwa
do smaku -
cukier
do smaku -
zioła
do smaku -
cebula
duża do sosu -
pieprz czarny ziarnisty
do smaku -
przyprawa w płynie
-
przyprawa uniwersalna
Sposób przygotowania
Kroki postępowania






Papryka zapasteryzowana jednorazowo nadaje się do przechowywania w lodówce do 2 tygodni. Jeśli proces pasteryzacji zostanie powtórzony 2 razy - można słoiki przechwywać w chłodnym ciemnym miejscu (poza lodówką) nawet przez kilka miesięcy.![]()
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się