papryka z nadzieniem grzybowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka

    8 szt.
  • grzyby

    25 dag
  • cebula

    1 szt.
  • margaryna

    2 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • jajko

    2 szt.
  • papryka mielona

    ½ łyżeczki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić, umyć, pokroić drobno, z cebulą postąpić tak samo; usmażyć razem na złoty kolor. Następnie połączyć z bułką i jajkami, przyprawami. Przygotować paprykę tzn.: umyć odciąć górę tam gdzie znajduje się ogonek, pozbawić ją nasionek, wypłukać, osuszyć, napełnić nadzieniem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, dodać tłuszczu, dusić pod przykryciem pół godziny, w miarę potrzeby podlewając rosołem lub wodą gdy nie dysponujemy rosołem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ilka_86 15.10.2011 20:37
pyszności
ilka_86 15.10.2011 20:37
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat