papryka z miodem na zimę

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    2 kg
  • ocet 10 %

    2 szklanka
  • cukier

    1 szklanka
  • sól

    1 łyżka
  • miód prawdziwy

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ZALEWA
Zagotowujemy dwie szklanki wody z octem, cukrem, solą i miodem .
Paprykę myjemy, dzielimy na ćwiartki lub ósemki, wkładamy do słoiczków, zalewamy zalewą i pasteryzujemy 10 minut. SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorian 14.05.2012 07:43
ekstra
fictor123 16.04.2012 11:44
super
Seba 23.03.2012 11:33
fajna
Łukasz15 23.03.2012 09:23
super
Katarzyna/kate1980 15.02.2012 20:49
ciekawa
RenataZ-et 08.02.2012 17:28
świetna
Margo1 29.11.2011 09:10
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat