Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka z grilla

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 4
ser camembert 1
żółty ser 30 g
natka pietrszuki
sól
pieprz
oliwa 1 lyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka z grilla

Kroki postępowania

1
Papryki dokładnie myjemy, kroimy na ćwiartki (nie odrywamy ogonka- ładniej wyglądają z ogonkiem :)) Usuwamy nasionka i białe błonki. Następnie każdy kawałek przyprawiamy solą i pieprzem oraz smarujemy oliwą z oliwek.
Krok 1 - Papryka z grilla foto
2
Na kawałku papryki układamy plasterki sera camembert, kilka kosteczek żółtego sera oraz posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Krok 2 - Papryka z grilla foto
3
Grillujemy na ruszcie ok. 15-20 minut.
Krok 3 - Papryka z grilla foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 20.01.2015 21:00
ładnie potrawa wygląda
halina17 07.07.2013 15:50
Smaczna papryka.
AnielskaSlodycz 07.07.2013 10:52
mmm smakowite ;)
Sylwia26 07.07.2013 10:17
aoetyczie wyglądają
aginaa 07.07.2013 09:58
polecam wszystkim

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak