Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka z cebulą (do słoików)

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 1 kg/kolorowa
cebula biała 1/2 kg
woda 3 szklanki
ocet 1/2 szklanki
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz ziarnisty
Ziele angielskie całe Prymat
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka z cebulą (do słoików)

Wykonanie:
Warzywa umyć, oczyścić, pokroić i zblanszować we wrzątku przez 3 minuty. Następnie odsączyć, schłodzić i przełożyć do wyparzonych słoików przekładając przyprawami. Z wody i octu i cukru do smaku przygotować zalewę i gorącą napełnić słoiki. Zamknąć i pasteryzować około 20 minut w temperaturze 90 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 21.07.2015 07:39
dobre przetwory ;)
Futka 21.07.2015 05:36
Pyszna propozycja na zimę :)
Łukasz15 20.07.2015 22:59
Ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak