Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka w zalewie miodowej.

4.0
(29)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 2 kg
cebula 2 szt
czosnek 5 ząbków
Zalewa: w opisie

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka w zalewie miodowej.

ZALEWA:

1 szklanka octu
1 szklanka cukru
5 szklanek wody
2 liście laurowe
2 ziarenka ziela angielskiego
5-6 ziaren pieprzu czarnego
2 łyżki soli
2 łyżki miodu

WYKONANIE:
1. Paprykę dokładnie myjemy, przekrawamy na pół i oczyszczamy z gniazd nasiennych.
2. Paprykę kroimy w szerokie paski.
3. Cebulę kroimy w piórka, a czosnek w cienkie plasterki.
4. Dno słoików wykładamy cebulę, do słoików układamy ciasno paprykę, dodając czosnek.
5. W garnku zagotowujemy zalewę i gorącą zalewamy zawartość słoików.
6. Zakręcamy i pasteryzujemy ok 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata 09.09.2022 16:46
Super przepis, papryka przepyszna.polecam
Klausia 01.12.2013 17:09
zbierałam się do tej papryki tyle czasu,że w końcu zdrożała i lipa :)
Bernadeta1 20.08.2013 00:32
lubię taką paprykę
mysza75 18.08.2013 13:26
Bardzo fajna zalewa, takiej jeszcze nie jadłam :-)
adelajda 06.08.2013 15:06
ładnie wygląda, ja takiej z miodem jeszcze nie próbowałam
Papryczka 06.08.2013 13:44
najlepiej mi taka smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak