Papryka w słoiku do sosów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka

    1 kg
  • sól

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę całą wrzucić do wrzącej wody, wyjąć i ostudzić. Odciąć szypułki, wyjąć nasiona, pokroić w kostkę, włożyć do słoików. Do każdego słoika na wierzch wsypać odrobinę soli, zakręcić zakrętki. Włożyć do garnka z woda, zagotować, zmniejszyć płomień i pasteryzować około 20 min. Wynieść w chłodne miejsce paprykę taką używać do lecza lub sosu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Natalia/tubisiek 08.02.2013 09:56
idealna ;)
mela25 28.10.2012 07:09
mniam ,mniam
Katarzyna59 19.07.2012 22:04
super
zuzanna_z 24.05.2012 13:06
fajne
manaika 10.12.2011 11:00
super!
Wacław 12.09.2011 09:31
fajny przepis,ja do tej pory papryke mroziłem
Monika193 21.05.2011 22:29
robię podobnie - polecam
MAR3STA 13.02.2011 09:42
zrobię sobie taką w tym roku;)
Margo1 31.12.2010 12:47
lubię taką papryke ale do drugiego dania

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat