Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

papryka pieczona

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka
12 szt
ząbki czosnku
4 szt
oliwa
szkl.
sól
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: papryka pieczona

Paprykę polaną oliwą piec w temp. 150 st. obracając, aż skórka przyrumieni się ze wszystkich stron. Wyjąć, ostudzić obrać i usunąć pestki. Do naczynia żaroodpornego wlać oliwę by przykryła dno. Na rozgrzanej usmażyć posiekany czosnek. Dorzucić paprykę pokrojoną w ćwiartki i smażyć około 18 minut. Posolić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 11.05.2012 13:03
Pycha.
krokodyl 18.04.2012 20:15
dzięki za komentarze
Marzena34 17.04.2012 20:11
świetna
Magdalena1110 15.01.2012 00:44
lubię taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak