Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka nadziewana mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 6 szt.
mięso mielone 40 dag.
bułka czerstwa 1 szt.
mleko do namoczenia bułki 1 szt.
cebula 1 szt.
jajko 1 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: papryka nadziewana mięsem

Bułkę namaczamy w mleku.Paprykę myjemy,usuwamy gniazda nasienne,płuczemy.Cebulę obieramy,płuczemy.Kroimy w drobną kostkę.Mięso mielone wyrabiamy na jednolitą masę z odciśniętą bułką,cebulą i jajkiem.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Nadziewamy mięsem papryki.Wkładamy do naczynia żaroodpornego.Zalewamy wodą,tak do połowy papryki.Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp.180 stopni przez około 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 14.06.2013 14:03
dawno nie jadłam
pestka 23.02.2013 09:46
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak