Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka nadziana:-)

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryki 4
pieczarki 15 dkg
oliwa
sól
pieprz
cebule 3
mięso mielone 40 dkg
ząbki czosnku 2
natka pietruszki
kasza jęczmienna 10 dkg
ryż 10 dkg
koper

Przepis i sposób przygotowania na: papryka nadziana:-)

Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie. Do cebuli dodać pokrojone pieczarki i razem chwilę podsmażać. Przyprawić solą i pieprzem.

W misce rozdrabniamy mięso i dodajemy podsmażoną cebule z pieczarkami. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, posiekaną natkę pietruszki i wszystko mieszamy. Przyprawić solą i pieprzem do smaku i znów mieszać.Dodajemy ugotowany ryż, kaszę oraz koper posiekany i mieszamy.Odcinamy górę papryki i usuwamy nasiona ze środka.
Nakładamy farsz i układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach przez około 40 minut.

czasem na drugi dzień jak mi zostanie taka papryka robię sobie klasyczny sos pomidorowy taki jak do gołąbków i w tym podgrzewam takie papryki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 27.01.2013 13:00
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak