Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka marynowana z miodem na zimę

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka

papryka 2 kg
Liść laurowy suszony Prymat 6 szt
ziele angielskie 10 szt
olej 6 łyżek

zalewa

woda 2 l
ocet 2 szkl
sól 2 łyżki
cukier 1 szkl
miód 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: papryka marynowana z miodem na zimę

Z podanych składników powinno wyjść ok 5 litrowych słoików. Paprykę myjemy, kroimy na ćwiartki, wycinamy gniazda nasienne. Do każdego słoika wkładamy przyprawy oraz paprykę. Przygotowujemy zalewę: wszystkie składniki doprowadzamy do wrzenia. Zalewamy gorącą zalewą słoiki i na wierzch wlewamy po łyżce oleju. Słoiki pasteryzujemy około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ilona_eS 03.08.2016 10:38
takiej jeszcze nie robilam. ciekawe połaczenie :)
benka 30.07.2016 12:11
robię podobnie, smaczna chrupiąca papryka
Motorek 29.07.2016 20:40
ciekawe jak smakuje
Habibi 29.07.2016 18:54
lubię tak zamarynowaną paprykę :)
adelajda 29.07.2016 14:20
Warto mieć zapas na zimę :)
Futka 29.07.2016 10:01
Pyszna! Na zimę idealna :D
bertpvd 28.07.2016 21:53
pyszny domowy wyrób
Anna169Hosz 28.07.2016 18:47
Fajny przepis.
Aleksandra/Olcia 28.07.2016 18:38
mniam mniam,
agnieszka214 28.07.2016 18:28
zapewne juz trzeba robic powoli zapasy na zime pysznosci
agaK. 28.07.2016 16:46
Ciekawe jak smakuje.
Edith85 28.07.2016 16:21
z miodem nie robiłam
Mniam 28.07.2016 15:00
Też robię paprykę z miodem i jest bardzo smaczna :)
Małgorzata92 28.07.2016 14:44
Pewnie smaczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak