Papryka marynowana w miodzie

Papryka marynowana w miodzie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka

  • woda

    8 szkl
  • ocet

    1 i 3/4 szkl
  • cukier

    2 łyżki
  • sól

    2 łyżki
  • miód

    1 słoiczek
  • ziele angielskie

    2 do słoika
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 do słoika
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Papryka marynowana w miodzie

Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w paski.
Zalewę zagotowujemy i zostawiamy aż trochę ostygnie. Następnie układamy paprykę w słoiczkach, do każdego słoika wrzucamy po 2 ziela angielskie i listki laurowe, Zalewamy słoiki zalewą, zakręcamy i pasteryzujemy ok 20 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat