Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka marynowana w miodzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka
woda 8 szkl
ocet 1 i 3/4 szkl
cukier 2 łyżki
sól 2 łyżki
miód 1 słoiczek
ziele angielskie 2 do słoika
Liść laurowy suszony Prymat 2 do słoika

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka marynowana w miodzie

Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w paski.
Zalewę zagotowujemy i zostawiamy aż trochę ostygnie. Następnie układamy paprykę w słoiczkach, do każdego słoika wrzucamy po 2 ziela angielskie i listki laurowe, Zalewamy słoiki zalewą, zakręcamy i pasteryzujemy ok 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak