Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka marynowana na ostro

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka
czosnek duża główka
imbir duży kawałek
woda 7-8 szkl.
cukier 1 szkl.
sól do smaku
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
pieprz ziarnisty
papryczki chili 3-5 szt.
cebula 2 duże
Gorczyca biała cała Prymat
ocet 10 % 2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka marynowana na ostro

Paprykę umyć i dowolnie pokroić.
Ocet zagotować z wodą, solą i cukrem.
Obrać i utrzeć imbir, dodać wyciśnięty czosnek, pokrojoną drobno papryczkę chili orac cebulę pokrojoną w piórka.
Przyprawy dodać do marynaty.
Gotować 10 minut pod przykryciem.
Papryką napełnić słoiki do 4/5 wysokości, do każdego dodać liść laurowy, kilka ziaren pieprzu, pół łyżeczki gorczycy oraz 2-3 ziarna ziela angielskiego - zalać wszystko gorącą marynatą.
Zapasteryzować 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 07.03.2014 15:23
samego imbiru dokładnie nie czuć, ale w połączeniu z innymi przyprawami (zwłaszcza czosnkiem) powstaje ciekawy świeży aromat :)
smerfetka79 04.09.2012 21:02
ciekawie jaki smak jest po dodaniu imbiru

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak