Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka konserwowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 3 kg
woda 3 litry
ocet 10 % 1/2 litra
cukier 10 łyżek
sól gruboziarnista 3 łyżki
Ziele angielskie całe Prymat 10 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 20 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka konserwowa

Papryki umyć, oczyścić i pokroić w paski. Ułożyć ciasno w słoikach. Z podanych składników ugotować zalewę. Zalać paprykę przestudzoną zalewą zalewą, słoiki szczelnie zakręcić , pasteryzować przez ok 30 min. od chwili zagotowania się wody. Po wyjęciu z wody odwrócić wieczkiem na dół i zostawić aż do ostygnięcia

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 14.09.2016 00:37
dobre zapasy na zimę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak