Papryka konserwowa

Papryka konserwowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    3 kg
  • Na każdy pół litrowy słoik:

  • czosnek

    1 ząbek
  • cebula

    1 ćwiarka
  • Zalewa:

  • woda

    2 1/2 litra
  • ocet 10 %

    1/2 litra
  • cukier kryształ

    1/2 kg
  • sól

    2 łyżki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 listki
  • Gorczyca biała cała Prymat

    1 łyżeczka
  • Ziele angielskie całe Prymat

    2 ziarka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Papryka konserwowa

Paprykę myjemy, wykrawamy gniazda nasienne, dzielimy na mniejsze kawałki ,,piórka”. Do każdego słoika wkładamy gorczyce, ziele angielskie, liść laurowy, czosnek, cebulke, wkładamy paprykę. Składniki zalewy zagotowujemy do całkowitego rozpuszczenia cukru i zalewamy słoiki. Pasteryzujemy 15 min, gorące układmy na szmatce do góry dnem do czasu wystudzenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat