Papryka jarosza

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka

    4 szt
  • ryż

    20 dag
  • Mieszanka warzyw chińska

    25 dag
  • przyprawa \" 5smaków\"

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • oliwa

    kilka łyżek
  • bulion warzywny

    1,5-2 szklanki
  • sól

  • pieprz

  • masło

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Papryki myjemy i przecinamy na polówki- oczyszczamy z gniazd nasiennych i solimy.
Ryz gotujemy.
Rozgrzewamy oliwę i smażymy warzywa- dodajemy ugotowany ryz i przyprawy- wszystko dokładnie mieszamy.
nakładamy farsz do papryk i wkładamy je do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego.
Zalewamy bulionem i przykrywamy folia aluminiowa.
Wkładamy do rozgrzanego do ok 200 stopni piekarnika na 25-30 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 12.08.2014 18:01
ciekawy pomysł
Krystyna32 04.11.2013 08:51
apetycznie wygląda
m1monika 04.10.2013 12:06
mi smakuje :-)
Ewelina38 02.10.2013 11:09
moje smaki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat