Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka jarosza

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 4 szt
ryż 20 dag
Mieszanka warzyw chińska 25 dag
przyprawa \" 5smaków\"
Kucharek przyprawa do potraw
oliwa kilka łyżek
bulion warzywny 1,5-2 szklanki
sól
pieprz
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka jarosza

Papryki myjemy i przecinamy na polówki- oczyszczamy z gniazd nasiennych i solimy.
Ryz gotujemy.
Rozgrzewamy oliwę i smażymy warzywa- dodajemy ugotowany ryz i przyprawy- wszystko dokładnie mieszamy.
nakładamy farsz do papryk i wkładamy je do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego.
Zalewamy bulionem i przykrywamy folia aluminiowa.
Wkładamy do rozgrzanego do ok 200 stopni piekarnika na 25-30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 12.08.2014 18:01
ciekawy pomysł
Krystyna32 04.11.2013 08:51
apetycznie wygląda
m1monika 04.10.2013 12:06
mi smakuje :-)
Ewelina38 02.10.2013 11:09
moje smaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak