Papryka faszerowana pieczarkami, cukinią i parmezanem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    2 szt
  • pieczarki

    150 gram
  • cebula biała

    1 szt
  • parmezan starty

    2 łyżki
  • bułka tarta pikantna

    1 łyżka
  • oliwa

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • papryka zielona

    1 szt
  • cukinia

    100 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Papryka faszerowana pieczarkami, cukinią i parmezanem foto
Papryki umyć, osuszyć, odciąć wierzchołki i usunąć gniazda nasienne.
Krok 2 - Papryka faszerowana pieczarkami, cukinią i parmezanem foto
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić posiekaną cebulę i zeszklić ją. Dodać pokrojone w kostkę pieczarki, paprykę zielona oraz cukinię i smażyć przez kilka minut od czasu do czasu mieszając.
Krok 3 - Papryka faszerowana pieczarkami, cukinią i parmezanem foto
Zdjąć patelnię z ognia. Dodać parmezan oraz bułkę tartą. Wymieszać. Przeprawić solą i pieprzem.
Krok 4 - Papryka faszerowana pieczarkami, cukinią i parmezanem foto
Napełnić papryki farszem. Przykryć wierzchołkami. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 5 - Papryka faszerowana pieczarkami, cukinią i parmezanem foto
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Michał2 14.10.2013 10:48
smakowicie wygląda;)
Joannasz3190 09.10.2013 11:53
Smakowita! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat