Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana pieczarkami, cukinią i parmezanem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 szt
pieczarki 150 gram
cebula biała 1 szt
parmezan starty 2 łyżki
bułka tarta pikantna 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka zielona 1 szt
cukinia 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana pieczarkami, cukinią i parmezanem

Kroki postępowania

1
Papryki umyć, osuszyć, odciąć wierzchołki i usunąć gniazda nasienne.
Krok 1 - Papryka faszerowana pieczarkami, cukinią i parmezanem foto
2
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić posiekaną cebulę i zeszklić ją. Dodać pokrojone w kostkę pieczarki, paprykę zielona oraz cukinię i smażyć przez kilka minut od czasu do czasu mieszając.
Krok 2 - Papryka faszerowana pieczarkami, cukinią i parmezanem foto
3
Zdjąć patelnię z ognia. Dodać parmezan oraz bułkę tartą. Wymieszać. Przeprawić solą i pieprzem.
Krok 3 - Papryka faszerowana pieczarkami, cukinią i parmezanem foto
4
Napełnić papryki farszem. Przykryć wierzchołkami. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 4 - Papryka faszerowana pieczarkami, cukinią i parmezanem foto
5
Smacznego :)
Krok 5 - Papryka faszerowana pieczarkami, cukinią i parmezanem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 14.10.2013 10:48
smakowicie wygląda;)
Joannasz3190 09.10.2013 11:53
Smakowita! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak