Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana mięsem mielonym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 3 szt
cebula 1 szt
czosnek ząbki 2 szt
oliwa 2 łyżki
łopatka wieprzowa 300 gram
pomidor 1 szt
ryż 100 gram
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
ser żółty 150 gram
natka pietruszki 1 pęczek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana mięsem mielonym

Kroki postępowania

1
Ryż ugotować al dente w osolonej wodzie. Cebulę pokroić w dość drobną kostkę. Czosnek drobniutko posiekać.
Krok 1 - Papryka faszerowana mięsem mielonym foto
2
Wrzucić cebulę oraz czosnek na rozgrzaną oliwę i podsmażyć, aż cebula stanie się szklista.
Krok 2 - Papryka faszerowana mięsem mielonym foto
3
Mięso z łopatki zmielić w maszynce i dodać do cebuli. Smażyć, aż lekko zbrązowieje.
Krok 3 - Papryka faszerowana mięsem mielonym foto
4
Pomidora pokroić w kostkę i również wrzucić na patelnię. Dodać przyprawy, wymieszać i smażyć jeszcze przez chwilę.
Krok 4 - Papryka faszerowana mięsem mielonym foto
5
Zdjąć patelnie z ognia. Dodać posiekaną natkę pietruszki oraz ryż, a także połowę sera. Wymieszać.
Krok 5 - Papryka faszerowana mięsem mielonym foto
6
Z papryk odciąć część z ogonkiem i usunąć pestki. Nałożyć farsz, posypać resztą żółtego sera. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez pół godziny w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.
Smacznego :)
Krok 6 - Papryka faszerowana mięsem mielonym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 06.02.2017 20:31
lubię takie jedzonko
bertpvd 06.02.2017 19:27
pyszne papryczki
ilka01 06.02.2017 19:07
uwielbiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak