Papryka faszerowana makaronem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zerwone papryki

    3 szt
  • makaronu wstążki

    200 g
  • keczup pikantny

    3 łyżki
  • suszone pomidory

    5 szt
  • oregano

    2 łyżeczki
  • sól

    do smaku
  • pieprzdo smaku

  • tymianek

    1 łyżeczka
  • cebula

    1 szt
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    1 szt
  • ser żółty

    100 (ostry)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przekroić papryki na pół. Usunąć gniazda nasienne. Ugotować makaron al dente i odcedzić. Podsmażyć cebulę, dodać pokrojone chilii poddusić chwilkę. Dodać suszone pomidory przyprawy i sos Neapoli, oraz makaron.Wymieszać zawartość patelni. Wypełnić paprykę spreparowanym makaronem ( jeśli makaronu zrobi się za dużo można go położyć obok papryki). Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i na każdą połówkę nałożyć stary ser. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Zapiekać około 20/25 minut, do momentu kiedy wierzch będzie ładnie przyrumieniony.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorota76 11.10.2010 12:37
takiej papryki jeszcze nie jadłam ale na pewno spróbuję
Małgorzata113 11.10.2010 12:04
apetyczne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat