Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana kiełkami
Różyczki brokuła i kalafiora delikatnie podgotowywujemy w osolonej wodzie (tak żeby nie były zupełnie miękkie).
Kaszę również gotujemy.
Na patelni rozgrzewamy oliwę dodajemy kiełki i smażymy ok.3-5 minut.Wrzucamy pokrojoną w kostkę cukinię (oczyszczoną z gniazd nasiennych ale w łupince), smażymy razem 10 minut na małym gazie. Następnie dodajemy kukurydzę, kalafiora i brokuła oraz ugotowaną kaszę. Wszystko dokładnie mieszamy. Doprawiamy wszystkimi przyprawami oraz dodajemy posiekany szczypiorek, mieszamy i smażymy jeszcze ok. 4 minut.
Tak przygotowanym farszem nadziewamy papryki i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 30 minut. Podajemy z ulubionym sosem.