Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 2kg
Zioła prowansalskie suszone Prymat Pół opakowania
ryż paraboliczny 1 woreczek
pieczarki 400g
mięso mielone Pół kg
Papryka słodka mielona Prymat 20g
Sól ziołowa jodowana Prymat Szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 20g
koncentrat pomidorowy 1 mały sloik

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana

Paprykę myjemy, kroimy na dwie połówki następnie gotujemy ryż. W następnej kolejności mięso mielone podsmażamy z ziołami, solą, pieprzem oraz papryką słodką. Wszystkie składniki mieszamy. Ryż pieczarki i mięso wkładamy do papryk i na górę dajemy trochę sera żółtego. Na końcu wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni, aż się zarumieni. Robimy sos pomidorowy. Wlewamy do garnka wodę z pól litra dodajemy koncentrat i zioła a gdy sie będzie gotować dodajemy wodę z łyżką mąki pszennej zagotujemy i gotowe. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak