Papryka faszerowana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    5 sztuk
  • mięso mielone indycze

    500 gram
  • ryż ugotowany

    2 saszetki
  • cebula biała

    4 sztuki
  • marchewki

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Papryka faszerowana foto
Cebule kroimy w piórka, marchew tarkujemy na grubej tarce i podsmażamy warzywa
Krok 2 - Papryka faszerowana foto
mięso przyprawiamy, dodajemy sól pieprz oraz przyprawę do mięsa.Odstawiamy na co najmniej 2 godziny
Krok 3 - Papryka faszerowana foto
Paprykę myjemy, odkrajmy górę.Usuwamy srodek
Krok 4 - Papryka faszerowana foto
następnie mieszamy mięso, z uprzednio ugotowanym ryżem i warzywami. Takim
farszem wypełniamy papryki.
Krok 5 - Papryka faszerowana foto
w naczyniu żaroodpornym układamy papryki, Podlewamy wcześniej trochę wodą. Przykrywamy folią do pieczenia i pieczemy około godizny w 180 stopniach.smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krzysztof15 09.10.2015 15:09
Bardzo lubię taką
gusia1000 08.10.2015 23:36
Też taką robię.
pestka 08.10.2015 15:58
smaczna propozycja
Monika-twin 08.10.2015 11:13
Rewelacyjny przepis. smaczne danie i pięknie wygląda!
Maridka19 08.10.2015 09:31
Papryki faszerowane zawsze mile widziane super przepis :)
bertpvd 08.10.2015 09:29
świetny przepis ! też robię podobne
agaK. 08.10.2015 09:23
Ile czasu ja już się zabieram za zrobienie papryki faszerowanej.... Fajny przepis:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat