Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 3 szt
mięso mielone 250 g
sól do smaku
kostka rosołowa 2 szt
ryż 1 (ugotowany)
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana

Kroki postępowania

1
Ryż gotujemy, odcedzamy. Mięso mielimy. Dodajemy sól. pieprz i zioła prowansalskie. Paprykę myjemy, odcinamy czubek, wydrążamy gniazda nasienne. Wkładamy masę.
Krok 1 - Papryka faszerowana foto
2
Układamy w naczyniu żaroodpornym. Kostkę rosołową rozpuszczamy w ok. pół litra wody, wlewamy do naczynia. Wkładamy do piekarnika na ok. 40 minut. następnie wyjmujemy, zdejmujemy "czapeczkę" i układamy plasterki sera na mięso. Ponownie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika na ok. 10 minut. Temperatura pieczenia 180 stopni.
Krok 2 - Papryka faszerowana foto
3
Smacznego.
Krok 3 - Papryka faszerowana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 19.01.2016 11:06
MMmm wyglada super
Wacław 04.05.2014 10:36
papryka to moje smaki,lubie takie potrawy :-)
dodi 27.03.2014 10:24
papryczka jest pyszna
Kejti 08.03.2014 11:44
Lubię taką :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak