Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryczka czerwona 3 sztuki
kukurydza 3/4 szklanki
cebula 1 sztuka
jajko 2 sztuki
sól i pieprz do smaku
majonez 1 łyżka
curry do smaku
pieczarki 10 dag
ser żółty 6 (plastry)
makaron 1,5 (w kształcie ziaren ryżu)
Papryka słodka mielona Prymat (wędzona)

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana

Kroki postępowania

1
W misce wymieszać jajka, majonez, sól, pieprz, curry i wędzoną paprykę.
Krok 1 - Papryka faszerowana foto
2
Papryki opłukać, przekroić na pół i wyciąć gniazda nasienne. Makaron ryżowy ugotować w osolonej wodzie.
Pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę, cebulę również, razem podsmażyć. Do masy jajecznej z przyprawami dodać makaron, kukurydzę oraz pieczarki z cebulką. Wymieszać.
Krok 2 - Papryka faszerowana foto
3
Farsz nakładać do połówek papryk. Przykryć plastrem sera.
Piec w temp. 200 stopni prze 20-25 minut.
.
Krok 3 - Papryka faszerowana foto
4
Podawać na ciepło.
Krok 4 - Papryka faszerowana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 12.11.2013 00:40
jeszcze nie zapiekałem serem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak