Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka czerwona nadziewana

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 300 g
kasza jęczmienna 0,5 szklanki
ryż 0,5 szklanki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1/4 łyżeczki
ząbek czosnku 1 szt
przecier pomidorowy 80 g
pomidory suszone Smak 3 szt
Bazylia suszona Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
papryka czerwona 4-6 szt
mąka 2 łyżki
śmietana 4 łyżki
Natka pietruszki suszona Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna 1/2 łyżeczki
bulion warzywny 0,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka czerwona nadziewana

Przygotować wszystkie składniki. Kaszę i ryż ugotować w osobnych naczyniach w osolone wodzie solą czosnkową. Mięso zmielić przyprawić pieprzem, solą wymieszać ,dodać do mięsa ugotowaną i ostudzoną ,wymieszaną kaszę i ryż. Paprykę umyć i odciąć od strony ogonka górę ale nie wyrzucać , pozbyć się pestek. Farsz przyprawić i nadziewać papryki , przykryć odciętą częścią. Gotowe wstawić do piekarnika na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym i piec około 25 minut. Osobno zrobić sos z przecieru pomidorowego z dodatkiem pokrojonych pomidorów suszonych ,ziół i, przypraw i mąki. Upieczone papryki podawać na ciepło polane sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak