Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
makaron pappardelle
-
szynka parmeńska
6 plastrów -
brokuł
1/2 główki -
pierś z kurczaka
-
pomidorki koktajlowe
kilka -
oliwa
-
czosnek
4 ząbki -
sól
-
śmietana
kubek -
bazylia
-
chiili
-
pieprz
Przepis i sposób przygotowania Pappardelle z szynką parmeńską i brokułami
Brokuła dzielimy na małe różyczki i obgotowujemy w osolonym wrzątku przez ok 2 minuty.
Na oliwie podsmażamy wyciśnięty przez praskę czosnek a gdy się przyrumieni dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka i podsmażamy razem.
Dodajemy porwaną na kawałki szynkę parmeńską oraz pokrojone pomidorki i brokuły a następnie zalewamy śmietaną i doprawiamy do samku solą, pieprzem, chilli i bazylią.
Mieszamy z makaronem.
Komentarze (3)