Pappardelle z szynką parmeńską i brokułami

Pappardelle z szynką parmeńską i brokułami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron pappardelle

  • szynka parmeńska

    6 plastrów
  • brokuł

    1/2 główki
  • pierś z kurczaka

  • pomidorki koktajlowe

    kilka
  • oliwa

  • czosnek

    4 ząbki
  • sól

  • śmietana

    kubek
  • bazylia

  • chiili

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek.

Brokuła dzielimy na małe różyczki i obgotowujemy w osolonym wrzątku przez ok 2 minuty.

Na oliwie podsmażamy wyciśnięty przez praskę czosnek a gdy się przyrumieni dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka i podsmażamy razem.

Dodajemy porwaną na kawałki szynkę parmeńską oraz pokrojone pomidorki i brokuły a następnie zalewamy śmietaną i doprawiamy do samku solą, pieprzem, chilli i bazylią.

Mieszamy z makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rjustysia

05.01.2012 18:38
szybkie i ciekawe:)

Ela15

25.09.2011 08:46
ale kolorowo

eli_555

22.04.2011 22:54
pychota

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat