Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pappardelle z kurczakiem i szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 kg
olej do smażenia
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
makaron świderki 1 opakowanie
śmietana kremówka 200 ml
szpinak świeży 2 garście

Przepis i sposób przygotowania na: Pappardelle z kurczakiem i szpinakiem

W osolonym wrzątku gotujemy makaron al dente i odcedzamy. Pierś kurczaka myjemy i osuszamy. Mięso kroimy w paseczki i przyprawiamy sola oraz mielonym czarnym pieprzem do smaku. Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso, gdy się ładnie zarumieni d0dajemy obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek oraz umyty i osuszony oraz pozbawiony łodyżek szpinak. Smażymy jeszcze chwilkę i dodajemy śmietanę kremówkę , dusimy aż się zredukuje i osiągnie konsystencję sosu . Polewamy makaron

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata3 21.03.2015 16:31
super, uwielbiam takie dania;)
kanu83 21.03.2015 11:30
super danie
wwwiolka 21.03.2015 11:04
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak