Pappardelle z kurczakiem i szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 kg
  • olej

    do smażenia
  • czosnek

    1 ząbek
  • sól

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • makaron świderki

    1 opakowanie
  • śmietana kremówka

    200 ml
  • szpinak świeży

    2 garście
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W osolonym wrzątku gotujemy makaron al dente i odcedzamy. Pierś kurczaka myjemy i osuszamy. Mięso kroimy w paseczki i przyprawiamy sola oraz mielonym czarnym pieprzem do smaku. Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso, gdy się ładnie zarumieni d0dajemy obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek oraz umyty i osuszony oraz pozbawiony łodyżek szpinak. Smażymy jeszcze chwilkę i dodajemy śmietanę kremówkę , dusimy aż się zredukuje i osiągnie konsystencję sosu . Polewamy makaron

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agata3 21.03.2015 16:31
super, uwielbiam takie dania;)
kanu83 21.03.2015 11:30
super danie
wwwiolka 21.03.2015 11:04
Bardzo fajny przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat