Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pappardelle w sosie śmietanowo- pomidorowym z dynią i mięsem mielonym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron grube wstążki 320 g
śmietana słodka 100 ml
pomidory w puszce 1 szt
czosnek ząbki 3 szt
mięso mielone wieprzowe 500 g
olej do smażenia
dynia 1 szkl
boczek wędzony 100 g
oregano 1/2 łyżeczka
tymianek 1/2 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pappardelle w sosie śmietanowo- pomidorowym z dynią i mięsem mielonym

Makaron ugotować al dente.
Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i usmażyć na nim mięso.
Boczek pokroić w kostkę i dodać do mięsa.
Dodać przeciśnięty czosnek i dynię. Wszystko dusić około 10 minut.
Dodać pomidory z puszki. Kiedy rozpadną się dodać śmietankę.
Dusić na małym ogniu około 15 minut.
Na końcu doprawić do smaku.
Makaron dodać do sosu, wymieszać i chwilę gotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 06.02.2015 14:43
mniam mniam
R'n'G Kitchen 06.02.2015 11:05
Obłędne danie. Pycha!
marcia7 06.02.2015 10:20
super obiad
pajbek 06.02.2015 10:05
Lubię takie jedzonko ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak