Papaja z krewetkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krewetki

    10
  • papaja

    1
  • czosnek

    2 ząbki
  • imbir

    10 gram
  • masło

    20 gram
  • limonka

    1
  • świeża kolendra

  • sól

  • wino białe wytrawne

    50 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Krewetki oczyścić, przesmażyć na maśle z dodatkiem drobno posiekanego czosnku i imbiru. Podlać białym winem. Papaję obrać, wydrążyć pestki, pokroić w cząstki i dodać do krewetek w trakcie ich smażenia. Obficie skropić sokiem z cytryny i wymieszać z drobno pokrojonymi liśćmi kolendry, Podawać z ryżem,

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 10.02.2016 18:03
szkoda, że nie ma zdjęcia :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat