Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panna cotta z musem malinowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kremówka 250 ml
mleko 200 ml
laska wanilii 1
cukier 2 lyzeczki
maliny świeże 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Panna cotta z musem malinowym

Kroki postępowania

1
W rondelku podgrzewamy kremówkę z mlekiem. Laskę wanilii przecinamy wzdłuż i wydłubujemy ziarenka. Dodajemy je do śmietanki z mlekiem. Wkładamy także przeciętą laskę wanilii.
Krok 1 - Panna cotta z musem malinowym foto
2
Podgrzewamy na małym ogniu. Dodajemy cukier, cały czas mieszamy. Odstawiamy rondelek z ognia, wyciągamy laskę wanilii i dodajemy 2 łyżeczki żelatyny, mieszamy, aż do rozpuszczenia.
Krok 2 - Panna cotta z musem malinowym foto
3
Przelewamy masę śmietanową do 1/3 wysokości szklanek. Odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia. Maliny podgrzewamy, możemy je trochę osłodzić i miksujemy blenderem. Polewamy gorącymi malinami pannę cottę.
Krok 3 - Panna cotta z musem malinowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 14.12.2013 16:43
polecam wszystkim
Agata3 13.12.2013 14:06
Zjadłoby się:)
Michał2 13.12.2013 12:56
dobry deser;)
ssylwiaa 13.12.2013 10:25
lubię taki deser ;)
malaczarna23 13.12.2013 10:22
bardzo lubię panią kotkę :p
smerfna_chatka 13.12.2013 10:21
bardzo smaczne
bogusia19 13.12.2013 10:12
pyszności, mniam
krystyna330 13.12.2013 10:04
bardzo fajne
dodi 13.12.2013 09:57
ale bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak