Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panna cotta z herbacianą galaretką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

herbata o smaku porzeczkowym 250 ml
cukier 1 łyżka (do herbaty)
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
śmietana 30% 330 ml
biała czekolada 100 g
cukier 2 łyżki
mleko 50 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 1,5 łyżki
owoce ulubione

Przepis i sposób przygotowania na: Panna cotta z herbacianą galaretką

Herbatę podgrzewamy w garnuszku. Wsypujemy cukier i mieszamy do momentu rozpuszczenia. Wsypujemy żelatynę, mieszamy. Odstawiamy do delikatnego stężenia. Przelewamy do małych przezroczystych kubeczków  lub kieliszków (do połowy wysokości). Małe szklane kubeczki ustawiałam pod skosem w foremkach na muf finki. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Śmietankę podgrzewamy wraz z mlekiem i cukrem oraz białą czekoladą. Wsypujemy żelatynę i odstawiamy do delikatnego stężenia. Przelewamy na zastygniętą galaretkę. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Dekorujemy ulubionymi owocami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 12.09.2017 07:03
Pyszny deser. ;)
w mojej kuchni 11.09.2017 21:41
same pyszności
iziona 11.09.2017 17:22
Wygląda świetnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak