Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panna cotta z borówkami i galaretką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 350 ml
mleko 150 ml
cukier 4 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
laska wanilii 1 szt
borówki 100 g
galaretka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Panna cotta z borówkami i galaretką

Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Śmietanę oraz mleko przelać do rondelka, dodać cukier oraz wydrążone ziarenka z wanilii i laskę. Całość doprowadzić do wrzenia. Wyjąć laskę wanilii. Dodać żelatynę i całość dokładnie wymieszać. Masę ostudzić, przelać do pucharków i odstawić do lodówki do stężenia.
Galaretkę przezroczystą przygotować według przepisu na opakowaniu, ostudzić.
Na wierzchu deseru ułożyć borówki i zalać galaretką. Ponownie odstawić do stężenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak