Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panna Cotta bananowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietanka 9% 1/2 litra
budyń bananowy 1 op.
cukier puder do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat 1,5 łyżki
mleko 1/2 szkl.
banan 2 średnie

Przepis i sposób przygotowania na: Panna Cotta bananowa

Śmietankę wlać do garnka, dodać cukier puder do smaku i podgrzać do zawrzenia.
Połową mleka zalać żelatynę, wymieszać i pozostawić do spęcznienia - rozpuścić w mikrofalówce.
W pozostałym mleku rozprowadzić proszek budyniowy.
Banany pokroić w kosteczkę lub utrzeć na największych oczkach tarki - dodać do gorącej śmietanki, a następnie wlać zawiesinę budyniową.
Mieszać do zgęstnienia, zdjąć z ognia, dodać rozpuszczoną żelatynę i jak najdokładniej wymieszać.
Gotową masą napełnić opłukane salaterki i pozostawić do ostygnięcia - wstawić na kilka godzin do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 04.02.2013 22:10
takiej wersji nie próbowałam
Malinka 02.02.2013 21:39
Chętnie wypróbuję ten przepis ;D
msmors 02.02.2013 14:24
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak