Pankejki z kaszy jaglanej z malinami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    2 łyżki
  • woda

  • jajko

    1
  • cukier waniliowy

    2 łyżeczki
  • kilka malin

  • mąka

    1-2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pankejki z kaszy jaglanej z malinami foto
Kaszę jaglaną przepłukać na sicie, a następnie ugotować. Odcedzić. Ostudzić.
Krok 2 - Pankejki z kaszy jaglanej z malinami foto
Białko ubić na sztywną pianę, dodać cukier waniliowy i cały czas miksując dodać żółtko. Wsypać kaszę i miksować.
Krok 3 - Pankejki z kaszy jaglanej z malinami foto
Mąkę dodajemy w zależności jaką konsystencję będzie mieć ciasto – powinno być podobne jak na racuchy. Na koniec dodać opłukane maliny i zmiksować.
Krok 4 - Pankejki z kaszy jaglanej z malinami foto
Smażyć na rozgrzanej patelni z obu stron do lekkiego zarumienienia.
Krok 5 - Pankejki z kaszy jaglanej z malinami foto
Po usmażeniu można lekko posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat