Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mięso mielone
50 dag -
Majeranek suszony Prymat
1 łyżeczka -
Kucharek przyprawa uniwersalna
1 łyżeczka -
Bułka tarta klasyczna Prymat
3 łyżki -
jajko
1 sztuka -
woda
1 szklanka -
mąka
2 łyżki -
margaryna do smażenia
-
cebula
1 sztuka -
kostka mięsna
0,5 sztuki
Przepis i sposób przygotowania Klopsy w sosie własnym
- przepis na klopsy w sosie własnym
- pomysł na danie główne
- mięsne pulpeciki w sosie
Kroki postępowania

Mięso połączyć z przyprawami, bułką tartą, cebulą pokrojoną w kostkę i jajkiem. Wymieszać, uformować kulki i podsmażyć na patelni.

Podsmażone klopsy podlewamy wodą.


Następnie przygotować sos poprzez połączenie mąki i wody. Zagotować.

Smacznego!
Zastanawialiście się nieraz jak zrobić klopsy? Nie ma nic prostszego! Wystarczy jedynie trzymać się przepisu lub wprowadzać drobne urozmaicenia, np. dodać swoje ulubione przyprawy lub zioła, by pyszny, domowy obiad był gotowy!
Komentarze (11)
Załaduj więcej komentarzy (1)