Klopsy w sosie własnym

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    50 dag
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1 łyżeczka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • jajko

    1 sztuka
  • woda

    1 szklanka
  • mąka

    2 łyżki
  • margaryna do smażenia

  • cebula

    1 sztuka
  • kostka mięsna

    0,5 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Klopsy w sosie własnym foto

Mięso wyrobić z przyprawami, bułką tartą, cebulą pokrojoną w kostkę i jajkiem. Uformować kulki i podsmażyć na patelni.

Krok 2 - Klopsy w sosie własnym foto

Podsmażone klopsy podlewamy wodą.

Krok 3 - Klopsy w sosie własnym foto
Dodać pół kostki mięsnej i dusić pod przykryciem 10-15 minut.
Krok 4 - Klopsy w sosie własnym foto

Następnie przygotować sos poprzez połączenie mąki i wody. Zagotować.

Krok 5 - Klopsy w sosie własnym foto

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Izabela/bella81 07.11.2012 09:03
Każdy ma prawo mieć swoje zdanie. Ja swoje wyraziłam wyżej i nie mam zamiaru więcej w tym temacie z nikim dyskutować. Temat uważam za zamknięty!
Izabela/bella81 07.11.2012 08:59
Jeżeli o mnie chodzi to nie daję minusów nikomu, a plusik wystawiam temu kto zagłosuje na moją potrawę(taka mała wdzięczność ;) ).
Jola67 05.11.2012 18:08
A klopsiki wyglądają bardzo apetycznie.
Botwinka 05.11.2012 16:47
fajne
Mirka-Ludomila 05.11.2012 10:15
Bardzo lubię klopsy z takim sosem.
Beatris 05.11.2012 09:53
Bardzo smakowity obiadek, bez względu na to, jak się nazywa. W końcu nie nazwa ważna, tylko smak.
Sylwia56 05.11.2012 09:50
fajne
ilka_86 05.11.2012 09:24
bardzo apetyczne te Twoje klopsiki
Izabela/bella81 05.11.2012 09:16
Nie jestem zawodową kucharką. Gotuję bo lubię. Swoje potrawy będę nazywała po swojemu! Nie ma tu sosu z paczki, a sos przyrządzony przeze mnie, więc nazywać się będzie "WŁASNY"!
SmacznaPyza 05.11.2012 08:56
nie sos własny tylko margaryna z kostką.....

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat