Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mięso mielone
50 dag -
Majeranek suszony Prymat
1 łyżeczka -
Kucharek przyprawa uniwersalna
1 łyżeczka -
Bułka tarta klasyczna Prymat
3 łyżki -
jajko
1 sztuka -
woda
1 szklanka -
mąka
2 łyżki -
margaryna do smażenia
-
cebula
1 sztuka -
kostka mięsna
0,5 sztuki
Sposób przygotowania
Kroki postępowania

Mięso wyrobić z przyprawami, bułką tartą, cebulą pokrojoną w kostkę i jajkiem. Uformować kulki i podsmażyć na patelni.

Podsmażone klopsy podlewamy wodą.


Następnie przygotować sos poprzez połączenie mąki i wody. Zagotować.

Smacznego!
Komentarze (10)
Nie masz konta? Zarejestruj się