Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pankejki z cukinią i orzechami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka kokosowa 1/2 szklanki
mąka owsiana 1/2 szklanki
mleko kokosowe 1/2 szklanki
cukinia 3/4 szklanki
orzechy włoskie 3 łyżki
ksylitol 1 łyżeczka
cynamon Prymat 1/4 łyzeczki
olej do smażenia 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pankejki z cukinią i orzechami

Cukinię myjemy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Odstawiamy na około 20-30 minut aby puściła sok. Po tym czasie dokładnie odciskamy.
Jajka roztrzepujemy z mlekiem kokosowym oraz ksylitolem. Do mieszanki dodajemy cynamon oraz mąkę. Wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy do ciasta dobrze odciśniętą cukinię i posiekane drobno orzech. Z ciasta smażymy na patelni placki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monikaT83 05.02.2016 15:57
Interesujący pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak