Pankejki z cukinią i orzechami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka kokosowa

    1/2 szklanki
  • mąka owsiana

    1/2 szklanki
  • mleko kokosowe

    1/2 szklanki
  • cukinia

    3/4 szklanki
  • orzechy włoskie

    3 łyżki
  • ksylitol

    1 łyżeczka
  • cynamon Prymat

    1/4 łyzeczki
  • olej do smażenia

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię myjemy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Odstawiamy na około 20-30 minut aby puściła sok. Po tym czasie dokładnie odciskamy.
Jajka roztrzepujemy z mlekiem kokosowym oraz ksylitolem. Do mieszanki dodajemy cynamon oraz mąkę. Wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy do ciasta dobrze odciśniętą cukinię i posiekane drobno orzech. Z ciasta smażymy na patelni placki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
monikaT83 05.02.2016 15:57
Interesujący pomysł!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat