Panini z szynką prosciutto i mozzarellą (włoskie tosty)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka prosciutto

    4 plastry
  • mozzarella

    1 kulka
  • oliwa

  • Czosnek suszony Prymat

  • ciabata

    2 szt
  • papryka czerwona

    1/2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę kroimy w paseczki i podsmażamy na oliwie do czasu, aż zmięknie. Ciabaty kroimy na kromki, skrapiamy oliwą z oliwek i posypujemy granulowanym czosnkiem. Na 2 kromkach układamy po 2 plasterki prosciutto, następnie pokrojoną w plastry mozzarellę, paprykę i przykrywamy drugą kromką. Zapiekamy w opiekaczu grillowym.
Przepis inspirowany programem kulinarnym Buddy’ego Valastro.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
plocia 12.12.2013 22:58
Teraz panini będzie moim śniadankiem
krystyna330 08.05.2013 19:35
pychotka :-)
Cukiereczek13 19.09.2012 22:34
wspaniałe ;)
Justyna/Dzastus 29.07.2012 23:06
jak dla mnie rewelacyjne.
zuzanna_z 09.05.2012 11:59
pyszne
smakowita 30.04.2012 18:25
zjadłabym jedną taką kanapkę
misia53 12.10.2011 23:09
pychota ale musiałabym szyneczkę wymienić na inną
Jastinka 07.10.2011 14:03
smaczne
Agnieszka_B 24.09.2011 22:14
A gdybym tak poprosiła o jednego na śniadanie....
pioge7 24.09.2011 09:30
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat