Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Panierowany ser na posłaniu jagodowym

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser camembert
4 szt
jajko
2 szt.
pietruszka
1 mini kostka
jagody
200 g świeże lub mrożone
wino białe
1/2 szklanki
cukier kryształ
1 czubata łyżeczka
mąka pszenna
do obtaczania
Bułka tarta klasyczna Prymat
do obtaczania
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowany ser na posłaniu jagodowym

Do bułki tartej wkrszamy mini kostkę, jajka roztrzepujemy. Ser panierujemy w mące pszennej, jajach i bułce tartej. Następnie smażymy go w głębokim tłuszczu ok. 5 min. Jagody rozgotowujmey w rondelku z winem i cukrem tak, by powstał gęsty sos. Na talerzu wylewamy sos a na nim układamy usmażony ser.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak